Motor 2.0 TDI
350 témat v tomto fóru
-
Zdravím, v servisu chtějí za litr oleje cca 900 Kč, na internetu koupím caa za 300 Kč. Proto si do servisu přinesu vlastní olej, ale nevím kolik litrů mám koupit. Mám Motor 2.0 TDI 103 KW. V techničáku ani v manuálu jsem se nic nedočetl. Vláďa
-
-
- 316 odpovědí
- 144tis zobrazení
- 4 sledující
-
-
-
Ahoj, Xci se zeptat na Supa kratkyho s naftou 103kw a DSG. Pri rozjideni ci pridani plynu tam obcas jakoby zleva se ozve huceni. Staci i malinko couvnout a nekdy to zahuci, tedy turbo bych vyradil. Obcas se dle meho i stava ze zustane kvalt na DSG a motor jde na 4.000 a pak az si rekne a jeeejeee a preradi. Kazdopadne huceni neni s razenim spojeno. Diky tomu ze to dela i na R. Takze tu mame dve zahady. Ma nekdo zkusenost. ? Servis je nulovej protoze DIAG nepise niiiiic... Dale me zajima spotreba. Ma nekdo stejnou karu v Eleganci + picovinky jako kuze atd atd a kolik mu zere na dalnici pri prumerce cca 140 ? Mne se zda 7.2 jako docela dost asi sem zvyklej na PD co chodi…
-
-
- 146 odpovědí
- 88,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Zdravim, chcem sa opytat na skusenosti s chovanim auta po prehrani rj v skodovke, u mi prisiel 2 papier na prehratie softu ale nechce sa mi do toho. Alebo nie je tu niekto z vvychodu Sk co by vedel zalohovat povodny soft a po uprave v skodovke ho tam vratit naspat? Vdaka
-
-
- 145 odpovědí
- 66,5tis zobrazení
- 5 sledujících
-
-
Mám najeto 185 tkm, do poslední výměny oleje vše ok, ale teď cca 4000km od výměny, mám olej tak necelý centimetr nad ryskou, je jasný že je to nafta. Už jsem byl seznámen s tím že to bude nejspíše vyklepaný vstřik. Máte někdo nějaké zkušenosti s tímto problémem, nebo opravou ? Není to řešení ale potřeboval bych případnou opravu oddálit na jaro, přemýšlím že bych vyměnil olej za nový, starý nechal odstát(pokud se nafta někde usadí tak ji vycucnout) a takhle je do jara prostřídat, nějaký názor ?
-
-
- 12 odpovědí
- 12,5tis zobrazení
-
-
Ahoj všem, potřebuji radu ohledně kouřivosti světlého kouře z výfuku. Vstřiky jsou dělaný (cca. týden zpět). Nejčastěji se kouř objeví po nastartování a trvá to tak cca. 10 minut jízdy (za tepla a studena). Pak již nekouří. Tento problém jsem zaregistroval cca. jeden a půl roku zpět. Občas si to kouřlo, ale teď je to skoro po každém startu. Motor má najeto 260 000. Diagnostika žádný problém nehlásí, regenerace DPF mi nesvítí, olej nemizí, ani voda.... Má někdo radu co by to mohlo být, po čem jít, abych to zjistil??? Děkuji moc a přeji hezký den. Martin
-
-
- 45 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Toto tema tu neni. Tak ho pro zajimavost zakladam. Na VWC v sekci 3C je to velmi zajimave vlakno za kolik jezdite se vasim superbem? Ja mam sedan 2.0tdi 125kw motor CBBB najeto neco kolem 500tkm Spotreba dle PC kolem 6l. Nicmene na plnou nadrz najezd 600-900km tankuji vzdy po hrdo uz od zacatku. Na uplne plnou nadrz najedu 40% mesto 40%mimo mesto a 20% dalnice. Na dotankovani vesmes kolem 53-55l najedu +/-780km. Nejak moc to nesleduju. Jen tankuju 1-2x tydne. Na VWC s 125kw v 3C jezdi lidi i rychle a max za 6.5l totiz toto tema je jen informativni. Kazda trasa 500km je jina. A je plno specifikaci,co ovlivnuji spotrebu. Max mam 15l/100km na trase 300km.
-
-
- 20 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, tak jsem 11.7. utekl od poruchové Octavie k Superbu 2.0 TDI DSG a od 18.10. stojím servisu. Při otáčkách v rozsahu 3500-4200 ztratí auto výkon, začne blikat kontrolka žhavení. Po znovu nastartování je vše v pořádku až do té chvíle, než se auto dostane do výše popsaných otáček a tím pádem do nouzáku. VAG : elektronika motoru P023400 Regulace plnicího tlaku Regulační mez překročena. První oprava byla před 18.10., kdy auto stálo v servisu 12 dnů se stejnou závadou. Vždy po výměně nějakého dílu jsem jel na zkušební jízdu a vyvolal nevěřícím technikům pokaždé stejnou závadu. Soudruzi v MB - bez nápadu. V pondělí 12.11. se konečně usnesli v MB, že auto přitáhnou do TSC…
-
- 10 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pánové nastal u mě problém že cca po 2měsících musím dolévat chladící kapalinu.....již jsme to nevydržel a nechal změřit těsnost chladící soustavy a žádný únik.....Mýslíte si že bude problém třeba výměníku v motoru až se motor zahřeje tak začne někde pídit?? Nebo nemáte někdo zkušenost?? Díky za rady a tipy....
-
-
- 74 odpovědí
- 90tis zobrazení
-
-
Zdar borci, Superb II 3T 2.0TDI 125kW CR DSG Zhruba před třemi měsíci mi vyskočila na dálnici chyba motoru, tak jsem to na benzínce na rychlo přečetl přes bluetooth obd, které vozím pro případ nouze a byla tam chyba: P261A Čerpadlo chladící kapaliny, přerušený řídící obvod. Jelikož auto jelo úplně normálně, chybu jsem smazal a pokračoval v jízdě dál. Od té doby byl klid až do minulého týdne, kdy jsem dal autu trochu nálož a chyba vyskočila opět (nevím zdá je to tím, že jsem auto hnal, nebo jen shoda náhod) - no nicméně už mi bylo jasné, že je něco špatně, i přesto jsem chybu smazal, ale samozřejmě už vyskakuje dál. Neměl jsem čas to celý týden řeši…
-
-
- 7 odpovědí
- 51,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
ahoj,prosím o radu a vaše zkušenosti... Rozsvitila se mi chyba motoru a diagnostika ukazuje chybu p2015 -snímač pohony sacijo potrubí s proměnlivým průřezem rada 1 nevěrohodný signál trvale a p2006 -řízení průřezu samčího potrubí,uvaznuti v zavřené poloze rada 1 trvale.Pri prvním náštěvě v servisu byla vyčištění skrtící klapka,nepomohlo,druhá návštěva servisu elektromotorek,který ovládá vířivé klapky (neoriginál) ,nepomohlo,třetí návštěva vyčištění vířivých klapek výsledek opět nula a teď poslední nášteva výměna vířivych klapek a asi tušíte jak to dopadlo ... auto jede normálně,nic neškube,nepadá do nouzaku,jen svítí ta Kontrolka... po vymazání chyby naskočí vždy při…
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, vyměnil jsem termostat a držák olejového filtru. Poté jsem s autem ujel zhruba 100km v řádu 3dni po výměně zmíněných dílů a najednou mi z ničeho nic auto napsalo že chybí chladící kapalina a budík na teplotu motoru začal skákat z 0 na 100° a auto padlo do nouzaku. Naštěstí se to stalo 500m od baráku, takže jsem dojel domu, chcipl motor, zkontroloval vodu. Voda byla v pohodě v expanzni nádobě (doplněna na max). Tak jsem chtěl znovu nastartovat, jelikož jsem si myslel že se třeba jen zbláznili čidlo a bude to v pohodě... Ale auto už pouze točilo a nechytlo. Soused mi to napichl na diagnostiku a ta ukázala chybu P0321 ( Rozsah/výkon v obvodu vs…
-
- 0 odpovědí
- 315 zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, prosím o radu. Superb 2 2011 2.0tdi 103kw cffb, najeto 280xxx, při jízdě zdechlo a nešlo natočit, na diagnostice chyba nízkého tlaku v railu. Po poklepání při startu na ventil na čerpadle chytnul podezření tedy na špatný ventil - vyměněn, poté ujeto 500m a opět to samé, piliny v čerpadle nejsou, nafta jde do i z čerpadla. Podezření ještě na ventil co je na railové liště, nyní čekám než přijde. Nevíte, čím by to mohlo být popř. nesetkal se s tím někdo ?
-
- 10 odpovědí
- 12,7tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravím , dneska po cestě když jsem přidal plyn tak jak kdyby prostě syčení znělo to jak když je klima naplno. Na 20min jsem zastavil a zas..pri vjezdu na dálnici se mi objevil na displeji nápis “Vada motoru , servis nyní” a u toho začala blikat kontrolka žhaveni. V servise to mechanik projel a rekl ze buď hadička nebo cooler. Setkal se s tím někdo? Případně cena? Diky
-
-
- 2 odpovědi
- 922 zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Superba 2. generace po faceliftu 4x4, 2.0 TDI 103 kW, manuál. Mám najeto 280 000 km. Chtěl bych se zeptat zda mám nechávat dělat dekarbonizaci motoru? Přijde mi, že když mám auto dost zahřáté, tak nad 120 km/h trochu míň táhne. Vím že mám hodně najeto, ale chtěl bych aby mi auto ještě dost dlouho vydrželo, tak mu chci dopřát servis včas. Chtěl bych se teda ještě zeptat, jestli je něco na co tyhle auta a motory trpí a měl bych to nechat preventivně udělat. Servisní historii k autu nemám. Díky moc všem za rady.
-
- 0 odpovědí
- 338 zobrazení
-
-
Dnes kdyz jsem startoval auto, tak spatne chytlo a motor zacal vydavat nepravidelny na otackach motoru nezavisly zvuk, ktery je podobny klikani a pochazi od oblasti palivoveho filtru/remene. Nevi nekdo co by to mohlo byt?
-
- 0 odpovědí
- 298 zobrazení
-
-
Zdravím. Asi blbá otázka ale prosím kde se nachází EGR ventil u motoru CBBB? Je hned vedle měrky oleje nebo tam je pouze "chcípací" klapka? V servisu mi bylo řečeno že je někde dole pod motorem a hodně složitá výměna. Svítí mi totiž kontrolka motoru a hlásí vadný EGR ventil. Vyřešil jsem to tím že jsem odpojil konektor od magnetického ventilu a auto jezdilo normálně. Pak jsem ten magnetický ventil uplně odpojil zkontroloval hadičky, zase zapojil vše a kontrolka zmizela. Asi po 300 km začala zase svítit. Nevíte někdo kde by mohla být chyba? Jestli není vadný třeba jen ten magnetický ventil?
-
- 18 odpovědí
- 40,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Ahoj. Už cca rok mám Superba 2 125kw. Hned jsem si všimnul že je spotřeba extrémě vysoká. S dlouhodobou se nedostanu pod 16l, volnoběh 1,5l s klimou 1,2l bez klimy. Dojezd na plnou nádrž ukazuje 370km. Včera jsem přes diag zkoušel zjistit spotřebu na volnoběh kdy vcdska mi ukazuje 0,60 l/h ale budíky 1,2 l/h je tedy možné že by byla chyba v budíkách ? Reálně nemám spočítáno kolik skutečně najedu, odkazuju se na "trip" Auto nehulí a koncovky jsou čisté. Jediné co mi auto za celou dobu vyhodilo 2x byl egr (chyba 4891 a 4892) ale od smazání už se nic neobjevilo. Někdo nějakou radu ?
-
-
- 9 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahoj všem, jistě jste se setkali s problémem typu EGR. Podělím se s Vámi o mou zkušenost. Čím dal častěji jsem měl na maxidotu nezvaneho hosta v podobě zhavicky... Zpravidla EGR.. Zhavici kontrolka se zobrazovala velmi nepravidelně, byl jsem ve 2 autorizovaných servisech, u několika mechaniku a elektrikaru. Všichni poukazovali na EGR, který byl dle jejich slov “zaseknuty”, měli pravdu, ze nefungoval při blikající zhavicce, ale nevěděli o jedné důležité věci a to je, jak se chová RJ, pokud nastane závada níže. O EGR jsem se začal zajímat, studoval jsem jeho přesné fungování a jeho vliv na chod motoru. Můj velmi dobrý známy …
-
- 1 odpověď
- 9,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den,potřeboval bych se zeptat jestli se to někomu také nestalo co se stalo mě😁mám škoda Superb 2 2.0.tdi motor CFFB 220tis najeto při větším zatočením do práva či doleva při jízdě v serpentinách se tak na 3-4 sekundy ozve takové cvakání s motorového prostoru při menším zatočení neozve se nic stalo se mi to zatím 2x krátce nesetkal se někdo s tím děkuji 🙂
-
- 4 odpovědi
- 635 zobrazení
-
-
Ahoj. Mám S2 s 2.0 TDI 140 km. No a v zimě mám problém s turbínou. Totiž při nižších teplotách se po nastartování auta turbína vůbec nerozběhne a auto nemá výkon. Zapne se buď v náhodném okamžiku během jízdy nebo po zastavení na 10-15 minut se zahřátým motorem. Když začne fungovat turbína, tak s autem nejsou žádné problémy, má výkon a neodstřihne turbo. Problém nastává pouze v zimě a při nízkých teplotách. V létě vše v pořádku dodám, že turbo bylo před pár dny vyčištěno. Taky se mi podařilo udělat záznam vcds za jízdy s nefunkčním turbem a je tam i moment, kdy se turbo zapne a auto normálně zrychluje. LOG-01-003-008-011.CSV
-
- 0 odpovědí
- 285 zobrazení
-
-
Měl bych dotaz. SuperB 2, r.v. 2014, klasika CR 103 kW, DSG, najeto cca 240000 km. Ježděno převážně na prémiovou naftu (Shell), ale docela dost krátké trasy (10-20 km), cca 1x týdně 2x50 km. Poslední dobou dost kouřil při regeneraci DPF (cca rok). Kontrolka nesvítila, ale diagnostika již hlásila zaplnění přes 70g. Navíc se zdálo, že přibývá olej, ale ne nijak zásadně. Filtr byl demontován a vyčištěn, vyměněn olej. Nyní najeto cca 200 km od tohoto servisu a regenerace jsou pořád časté a stále kouří. Pocitově auto jede normálně. Filtr byl čištěn firmou, která se tím zabývá, ale samozřejmě kvalitu neposoudím. Zkoušeli jsme dnes servisní regeneraci a sledovat hodnoty. Z…
-
-
- 14 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahojte ,mam skodu octavia 1,6 75 kw ,mam takovej problem dlouho se mi zahriva motor a pri zahrati pokud jedu rychleji tak teplota klesa, jako kdyby byl porad otevrenej termostat. Jenze treba po jizde asi 10km ,kdyz sahnu na hadice co vede do chladice je studena takze to nechapu.Jinak mi auto topi asi po 3 km uplne v pohode. Posledni dobou mi take trochu skube kdyz sundam nohu z plynu,nemohlo by to byt treba cidlo teploty. Dekuji .Ahojte.
-
-
- 376 odpovědí
- 304,5tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Na úvod se omlouvám, jestli zakládám duplicitní téma - bohužel jsem ale nikde tento problém na fóru nenašel - pokud zde již existuje (nejlépe i s radou na vyřešení problému), nechť je zde dán před uzamčením dotazu odkaz, děkuji ;-). K věci: Superb 2, 2.0 TDI, CFGB. Poslední dobou se mi ráno za studena stává, že motor ihned bez problému nastartuje, ale otáčky začnou lítat v rozmezí 500-1200 a pak motor po pár sekundách chcípne. To se opakuje následující 1-2 starty a pak je vše OK, další starty v rámci dne bez problému. Vstřiky nové (cca. 1000 km), palivový filtr zánovní (cca. 5000 km), diagnostika nehlásí žádný problém. Mohu poprosit o radu, kterým…
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Jsem nešťastný z mého Superba. Auto má najeto 300k, spojka dělaná minulý rok, rozvody mě teď čekají..a teď k problému. Při studeném startu, jak klesnou otáčky, tak se z motoru ozývají nepravidelné kovové rány. Za tepla nic. Myslel jsem si že je to spojka, dala se nová a pořád.. Nevím, zda to má souvislost, ale cítím, že auto lehounce vynechává, když je podtočené a lehce vrní na volnoběh (to budou asi vstriky) Pokud udělám vstriky a rozvody, auto si nechám, jen mě děsí ty rány. Auto je pravidelně servisovane. Teď se dělala Lambda sonda..ale ty rány..zní to spíše ze spodku. Je možné, aby to byla klikovka? Př…
-
- 0 odpovědí
- 456 zobrazení
- 2 sledující
-